perjantai 12. huhtikuuta 2013

Perjantai-illan huuma


Isäntäväelle Espanjasta tuotua viiniä. Mäyräkoirille pureskeltavaa. Siinä meidän talon herkut tälle perjantaille. :) Uusimmassa Koiramme-lehdessä oli juttua koirien suun hoidosta. Olen kuitannut koko jutun sillä, että meillä syödään oikeita luita. Kuitenkin Almalle on pikku hiljaa ilmestynyt hammaskiveä. Ei paljoa, mutta sen verran että sen huomaa. Olen kapinoinut näitä Denticks, Dentasticks, Denmikälie tuotteita vastaan. En ole vieläkään oikein perillä eroavatko ne mitenkään tavallisista purupötköistä tai luista kuin markkinoinnin osalta. Kuitenkin päätin tänään kaupassa, että parempi jotain pureskeltavaa kuin ei mitään. Meillä oli tässä useamman viikon tauko purupötköissä, koska a) Rentun kaikki hampaat vaihtuivat ja pureskelu laantui huomattavasti b) Alma ja Renttu saavat sellaisen hösellys-juoksu-huuto-sekoilu-kohtauksen niitä saadessaan ettei sitä oikein jaksa. Tänään pistin herkut molempien häkkeihin ja menin istumaan viereen lukemaan (ja lipittämään sitä viiniä). Häkit olivat siis auki ja Alma vähän meinasi että olisi voinut mennä varastamaan Rentun hammasharjan itselleen. Emännän mulkaisujen uskomana neiti mäyrä kuitenkin pysyi omalla puolellaan ja pienen miettimisen jälkeen tyytyi syömään omaansa.

6 kommenttia:

 1. Ossi syö joskus oikeita luita, joka ainoa päivä nahkaluita ja sen lisäksi yleensä 2-3 kertaa viikossa tälläisen "hammasharjaluun" eikä sillä ole hammaskiveä lainkaan. Tosin voisin veikata, että koirillakin on hammaskiveä erilailla, johtuen erilaisista syljen pH-arvoista.

  Ihmiselläkin menee niin, että mitä happamampi suu sitä vähemmän hammaskiveä, mutta myös hampaat reikiintyvät helpommin. Eli tämä ns karies syö ensin hammaskiven ja pääsee vasta sitten hammaskiillettä nakertamaan. Ihmisillä hampaiden "pelastus" on juuri hammaskivi, joka kyllä on syytä poistaa vähintään kerran vuodessa.Itselleni tulee jonkinverran hammaskiveä, mutta reikiä minulla ei ole ollut neljään vuoteen. Ehkä koiriltakin on syytä poistaa hammaskivi sitten, jos sitä alkaa ilmaantua. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tuo Alman hammaskivi häipyy aktiivisemman luiden syömisen myötä. :) Pitää vaan alkaa totuttamaan kahta häslää, että kun saa luita niin silloin ei aleta leikkimään. Kommentista tulikin mieleeni, että pitäisi ihan itsellekin varata vuosittainen hammaslääkäriaika..

   Poista
 2. Nelli saa luita mutta tosiasia on että ne pitävät puhtaana taemmat hampaat. Mutta en anna Nellille noita hammaspuhdistusjuttuja. Syynä on se että en usko niiden tehoon kun koira vetää tikun viidessä sekunnissa... eikö niitä pitäisi jäystää kauemmin että niistä olisi hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin olen ollut mieltä. Nuo kuvassa olevat tosin olivat kovempaa kamaa ja koirat niitä kalusivat jopa hetken.

   Poista
 3. Minäkään en anna Mirkulle tuollaisia hammaspuhdistuspurujuttuja, koska ne kestävät sen silmänräpäyksen, että juuri ehtii selkänsä kääntää. Uskon, että perinteiset kovat luut toimivat paremmin hampaanpuhdistukseen.
  Ai niin, blogissamme on teille pieni ylläri!:D

  VastaaPoista