perjantai 8. helmikuuta 2013

Yksinoloharjoitus II

Tänään otettiin harjoittelussa sekä takapakkia, että mentiin eteen päin. Ensimmäisenä takapakki. Emäntä lähti ensimmäistä kertaa vähän pidemmäksi aikaa pois. Tämä tarkoitti käppäilyä lähikirjastoon ja päivän lehden lukua. Olin poissa 20min. Renttu haukkui LUJAA ja PITKÄÄN pienoisten taukojen kera ALMALLE. Jätin kylppäriin kaksi piippipalloa ja kaksi puruluuta. Silti nuo karvahanurit riehuivat koko ajan vain toisen piippipallon perässä. Sen mikä oli toisen suussa! Kun pallo oli Rentulla, Alma kierteli ja vaani ja kurotteli. Kun pallo oli Almalla, niin Renttu haukkui. Haukkui, haukkui ja haukkui. Anteeksi naapurit.. Katsoessani videota näytin tältä:


Tämä ei ollut tullut edes mieleen! Nuo koirat nyt ovat riehuneet keskenään aina sen yhden puruluun perään, mutta en ollut hoksannut että kun ketään ei ole kieltämässä niin riehunta saa ihan uudet mittasuhteet. Päätettiin sitten isännän kanssa, että kaikki lelut hetkeksi pois yksinoloharjoittelusta. Tuosta ei saa tulla tapaa! Rentulla kun ei edes ole se kaikista pienin ääni.. Silloin kun Renttu harjoittelee yksinoloa ilman Almaa, niin luonnollisesti kylppäriin voi laittaa kaiken huvin.

Illalla päästiin sitten harjoittelussa eteenpäin. Alun perin oli tarkoituksena 30min harjoitus, mutta kaupassa haahuilun tuloksena koirat olivat päinsä 65min. Tuntui todella karulta laittaa koirat kylppäriin ilman mitään aktiviteettia, mutta meidän piti nähdä mitä sitten tapahtuu. Tulos oli hetken ihmettelyn ja kiertelyn jälkeen tämä. Ilman yhtäkään äännähdystä.

 ZzzzzZzzzzZzzZzzzzzZzzzzzzzzzzzzZ

Nyt vaan pitää katsoa kuinka jatkossa tehdään. Tunnin yksinolo illalla väsyneenä toimii, mutta entä sitten kun on ylimääräistä energiaa? Jep, silloin ovat ovenpielet ja muu irtaimisto vaarassa. Eikä se tunnu oikealta.

22 kommenttia:

 1. Hmm. Silloin kun Ossi oli pieni hankin sellaista pahanmakuista liuosta, mitä sai sprayata esim. tuolien jalkoihin. Tätä ainetta ei juurikaan tarvittu, kun Ossi ei osoittanut juurikaan mielenkiintoa tuolinjalkoja kohtaan. Se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi toisella.

  Sehän on taivahan tosi juttu, että suurin osa koirista joutuu olemaan yksin suurimman osan päivää. Suurin osa koirista nukkuu käytännöllisesti katsoen koko sen ajan. Toivottavasti Almasta ja Rentustakin tulee sellaisia. Sitten isäntien ja emäntien tullessa kotiin riittää energiaa:) M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ainakaan vielä (koputtaa puuta) Renttu ei ole ollut kiinnostunut muiden kuin sallittujen juttujen järsimisestä. :) Alma osaa ottaa tarvittaessa rennosti yksin ollessaan, mutta Rentun pitää vielä opetella.

   Poista
 2. Oijoi onpa varmasti ihana kattoo videota ja kaks nakkia makaa sikeessä unessa.. Vessa myös näyttää mukavalta, hienot pesät on viritetty mutta mitä tekee mäyräkoira, nukkuu lattialla :D Ehkä syynä kuitenkin lattialämmitys arvelisin ;) Mukava seurata miten teillä lähtee arki kulkemaan pennun ja aikuisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin se tosiaan on ihanaa, kun ne vetävät tyytyväisenä sikeitä. Sitten taas on vähemmän ihanaa, kun Renttu räyskyttää sekä riehuu ja Alma parka yrittää päästä nukkumaan. Tosiaan meillä on kylppärissä lattialämmitys, joka on mäyräkoirista muy bueno! ;)

   Poista
 3. Hei! Suunnittelen/haaveilen vasta omasta karvakerästä. Choiranissa olisi nyt pentuja, mutta toivon että löytäisin jostain kevätpennun, jolloin voisin pitää pentuloman.

  Kovasti mietityttää koiran yksinolo. Olen miettinyt myös kylppäriä, ainakin niin että kylppärin ovi olisi auki. Että se voisi olla turvallinen pesä. Olohuoneessa on ikkuna lattiaan saakka. Pikkumäykky saisi katsella vapaasti ulos, mutta mahtaako malttaa olla kommentoimatta näkemäänsä?

  Yritän olla murehtimatta liikaa etukäteen. Toivon että pikkuinen on niin suloinen, että naapuruston lapset ja vanhukset oikein tarjoutuvat päiväkävelyttäjäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Suosittelen ottaa yhteyttä Leenaan! Jos meille ei olisi tullut metsästysmäyrää, niin meidän toinen koiramme olisi tullut ehdottomasti juuri tuosta kääpiöpentueesta. ;) Pentueen emä Enni on niin ihana punainen kääpiömäyräkoira että. Alma tosiaan oli kevätpentu ja ajattelinkin että en jatkossakaan ota muina aikoina syntyneitä pentuja. Kappas vaan, sitten meille tulikin syksypentu! Pennun sisäsiistiksi opettaminen riippuu myös paljon itse pennusta. Alman kanssa oli todella vaikeaa, mutta Rentun kanssa nyt on taas helppoa. Loma on kuitenkin ehdoton pennun kannalta. :) Ensimmäisen koiran kanssa on omat yrityksensä ja erehdyksensä, mutta tutkimalla mahdollisimman paljon etukäteen välttää suurimmat karikot. Paljon myös riippuu koirasta itsestään. Se on teroittunut itselle nyt toisen koiran myötä, että jokainen koira on rotuominaisuuksien lisäksi myös yksilö jolla on omat luonteenpiirteensä. Tuosta alaikkunasta, niin uskon että kommenttia tulisi. ;) Tätä aihetta liippaava kirjoitus oli juuri Kaunis Nelli - Pretty Nelli -blogissa.

   Poista
  2. Ai niin ja olihan Mokallakin pennut! Se pääsi jo unohtumaan. :)

   Poista
 4. Toivottavasti ajan kanssa rupeaa sujumaan herkkujenki kanssa kahdestaan yksinolo. Uros kommentoi aika herkästi ulkoa näkyviä ihmisiä ja ääniä, joten kokeillaan joku kerta sinne kylppäriin laittoa. Me ollaan tuon ääniherkkyyden takia jouduttu pitämään sitruunapantaa uroksella, mutta jos vaan saadaan tuo kylppärihomma meilläki toimimaan niin ei tarvihe koiralle sitruunapantaa pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ollaan vähän helisemässä tuon meidänkin uroksen ääniherkkyyttä. Alman kanssa ei ollut ikinä pentuna ongelmaa haukkumisessa. Renttu on taas ihan eri maata. :D Toivottavasti teilläkin auttaa kylppärikoirailu!

   Poista
 5. Meillä ei kylppäri tullut kysymykseen kun tässä vuokrakämpässä on vähän liikaa kaikkea pureskeltavaa siellä ja lisäksi lattialämmitys on taivaslukemissa toisinaan (jokin häiriö) niin meillä coco saa olla koko asunnossa. Yleensä koira majoittuu eteisen naulakon alle omaan pesäänsä nukkumaan, mistä näkee ovelle. Jossain kohtaa energia on purettu posteihin/roskikseen/emännän huiveihin jotka on saanut napattua.

  Yksin olo menee meilläkin nyt suurimitta äänittä. Joskus kuulemma käy vähän vinkumassa oven takana, mikä on ymmärrettävää kun emäntä on poissa seittämän tuntia ja joskus enemmänkin - kyllä minäkin parkuisin.

  Meillä muuten vanhempieni luona kun mäyräkoirat (daisy 7v) jäävät yksin, niin vanhus huutaa julmetusti ja Coco on hipi hiljaa :D Käy korkeintaan pappan housut kivaksi pesäksi tai jyystää Daisyn namiluuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy on järkyttynyt, kun se jätetään vahtimaan pikkunulikkaa. "En halua tätä vastuutaaa!" ;D

   Poista
 6. Uskon, että ajan kanssa yksinolo alkaa sujua. Koira tykkää tutuista kuvioista ja tottuu ihmisen rytmiin hyvin. Ollikin tietää arkiaamuisin, että kotiväki lähtee töihin ja aamuasioinnin jälkeen menee suoraan petiin jatkamaan uniaan. Iltapäivällä kotiin palatessa koiran pää näkyy olkkarin ikkunasta, kun odottaa kotiväkeä takaisin.

  Viikonloppuisin yksinolot sujuvat hyvin - paitsi tänään kotiväen lähdettyä uimahalliin koira oli tehnyt protestipissat sisälle. Käytin lähtiessa Ollia asialla, joten hädästä ei ollut kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, omistajat ovat vaan vähän kärsimättömiä asian suhteen. Olisi niin helppoa, jos pentu osaisi relata yksin ollessaan yhtä hyvin kuin Alma. :) Vaikka pennulla on sitä virtaa ihan eri lailla.

   Olli tietää oman arvonsa ja sen ettei viikonloppuja kuulu hänen mielestään viettää vain ihmisille suunnatuissa uimahalleissa. ;)

   Poista
 7. Siinähän nakit köllöttelevät varsin tyytyväisinä!:) Luulis, että toisen rauhallinen oloilu rauhoittaa pienemmänkin. Tosin sitten taas keppostelukin on tapahtuessaan kaksinkertaisella voimalla suoritettua :D Jalolla on aina ollut käytössään koko huusholli (kylppäri tosin on kooltaan ehkä neliön, joten se ei ole tullut kysymykseenkään meillä), eikä kyllä yksinolon suhteen ole ollut ongelmia. Mitä nyt ne pureskeluajat, sillon meni kengät jos toisetkin, mutta se helpotti, kun jätti riittävän paljon namikätköjä touhuttavaksi ja loppui iän myötä itsellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, muistankin ne pureskelupäivitykset. :) Se juuri kertookin kuinka paljon virtaa voi pienessä koirassa olla. Eli täällä emäntä saisi nyt vaan malttaa mielensä. ;)

   Poista
 8. Mirkun yksinolo sujui jo pentuna hienosti, joten en osaa antaa vinkkejä. Niin kumman erilaisia ovat nämä koirulaislapset keskenään. Toivottavasti pian helpottaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä täysin totta! Melkein joka päivä saa ihmetellä kahden saman rotuisen pitkulan eriäväisyyksiä. :)

   Poista
 9. Olen samoilla linjoilla Aikun kanssa. Mutta harjottelua tuo yksinoloon oppiminen vaatii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Harjoittelua harjoittelun perään.

   Poista
 10. Meillä ainakin todettiin kun tuli mäykky nro 2 ja nro 3 taloon, että niiden piti saada olla keskenään. Ketään ei siis erotettu yksin portin taakse vaan vanhin koiramme hoiti seuran ja koulutuksen. Meillä ei edes ollut mahdollisuutta lisätä yksinoloa asteittain vaan raukat joutuivat olemaan melkein heti työpäivän porukalla :( Se oli rankkaa, sillä itku kurkussa tuli lähdettyä töihin, mutta nopeasti kaikki tottuivat siihen kun kaikki oli aina samalla rutiinilla tehtyä. Joka päivä ma-pe herätys aina samaan aikaan, ruokailu, noin tunnin aamulenkki ja sitten heiheit. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haaveilen että saisin Rentun kestämään yksinoloa sen verran tässä lähiaikoina jotta pääsisimme Alman kanssa kerran päivässä kunnon lenkille. Näkyy sekä emännän että koiran mielialassa, kun kunnon ulkoilut ovat jääneet pois. Tärkeintä tuntuu olevan koiran kannalta juuri tuo rutiini.

   Poista
 11. Ehkä kirjoitan Leenalle ihan vain pentujen ihalijakirjeen. Mietin kuumeisesti erilaisia vaihtoehtoja miten voisin järjestää pennun hoidon ensi kuukausiksi. Maaliskuu on tosi aikaista, toukokuun alusta saisin jonkun opiskelijan pennun hoitajaksi ja pian sitten jo pääsisin itse lomalle. Entä jos tänä keväänä ei synny yhtään kääpiöpentua... nyyh.

  VastaaPoista