sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Aamulenkillä

Perjantaiaamuna sää oli mitä parhain. Ulkona oli pikkupakkanen. Yön aikana oli satanut uusi ohuen ohut lumikerros ja talviaurinko paistoi kirkkaasti. Emäntä kävi nappaamassa kameran mukaansa lenkille.


Dumdi dum dum duu, loistava ilma!

Mäyräkoira tuntui nauttivan kuivasta asfaltista ja lumikerroksen päällä olevista uusista hajuista. Lenkki kuljettiin hartaan keskittyneesti. Muutkin koiranulkoiluttajat olivat tuntuneet huomanneen hienon sään ja saimme monta ohitusharjoitusta.


Alman karva oli tuona aamuna huipussaan. Iltapäivällä odottikin sitten edessä nypintä. Lähipuistosta löysimme kaadettuja mäntyjä. Emännän taskusta löytyi pussista (haisevia) tonnikalanameja joten Alma teki vähän turhankin innokkaasti tukilla kävely tasapainoharjoituksia.


Loppuun vielä kuva-arvoitus. Mistä tässä on kyse? Naapurimme ovat ristineet tämän tuulimatinsalopissaksi. Heidän westienarttunsa tekee aivan samoja merkkauspisuja eli toinen takakoipi nostetaan vatsaa vasten ja sitten huojuva kolmella jalalla tasapainoileva narttukoira tiristää puumerkkinsä. ;)

Lisää tällaisia rentouttavia aamuja!

12 kommenttia:

 1. Voi Alma, kun sä oot sitte söötti karvakasa. Vai pitäiskö sanoa olit, koska karvat ilmeisesti on nyt kasana jossain muualla?

  Ellille jäi kans joidenkin juoksujen jälkeen tuo koivennosto päälle pissitessä. Ja se pissii juurikin noin, hienostuneesti takakoipi sojottaa eteenpäin masun alla. Lisäks se ruopii välillä tomerasti kuin uroskoira. Vähänks on hassun näköinen, yritän olla nauramati.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, karvat läks mutta vielä pitäisi vähän viimeistellä. :) Almakin kuopii aina satunnaisesti. Yhtenä aamuna pyörätie oli aivan moskassa, kun pientareella oli juuri sopiva kuolleiden lehtien matto. Yritin siinä sitten asiallisena koiraomistajana vähän potkia niitä takaisinpäin vaikka nauratti. ;)

   Poista
 2. Täällä kans Raisa tekee juuri samanlaisia merkkauspissoja. Kahtelee kummisskaan, ku me ihmiset naureskellaan hauskan näköiselle pissaustyylille ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavan näköinen akrobaattipissausasento! Mirkku tekee ihan vaan kyykkypissoja - onneksi. Neiti harrastaa muutenkin ihan kylliksi akrobatiaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma on muuten aika varovainen. Mitään kiipeilyjä se ei harrasta vapaaehtoisesti ja nojatuoliinkin hypätään hetken miettimisen jälkeen. Ehkä se saa toteuttaa itseään tuolla tavalla tiukasti maankamaralla! ;)

   Poista
 4. Meilläkin vaan kyykätään - tuo Alman asento näyttää hankalalta! Kuvista välittyy hienosti perjantainen auringonpaiste, tuollaisia päiviä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Omistajankin mieli oli niin levännyt vaikka tehtiin aivan tuttu aamukiekka.

   Poista
 5. Tuo asento on selvästi uutta koiramaailmassa eli dogbiciä. Kohta me ihmiset otamme koirista mallia ja venyttelemme ja jumppaamme koirien malliin. Joogassa on jo venyttelevä koira -asento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Dogbicin yksi perusliikkeistä on siten tuulimatinsalopissa. ;) Kaikki innostuneet testailemaan. Joogassa emäntä on tutustunut moneen otteeseen myös alas katsova koira -asentoon.

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Voi kumpa tännekin sataisi edes vähän lunta.. Mutta aika toivottomalta näyttää :/

  Hahaa, Doris merkkailee ihan samalla tavalla! :D Se on jotenkin niin suloista, kun se tasapainoilee kolmella koivella!

  Ps. Saatan olla ihan pikkuisen kade tuosta "edellä kulkevasta mäyrämallista" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lunta kaivataan pian lisää. Tuo on kyllä selvästi mäyräkoiranarttujen päähän koodattu asento. Mitä järkeä siinä, on niin sitä taas ei tiedä. :D Hankalan näköistä ja oloista se ainakin on! Tsemppiä sinne Dooriksen hihnakoulutukseen. Kyllä te vielä onnistutte! :)

   Poista