maanantai 2. heinäkuuta 2012

Paluu arkeen

Täällä sitä taas ollaan! Almalla oli huikean mielenkiintoinen loma, koska se pääsi monen eri ihmisen hoitoon. Etukäteen omistajia hieman pelotti herkkumäärän suurus, kyykäärmeet sekä riiviökakaran temppuilut. Kaikki huolet olivat kuitenkin turhia. On ihanaa, että meillä on niin laaja perhepiiri, että hoitopaikkoja löytyy vaikka kuinka! Iso kiitos siitä kaikille. :)

Faktoja Alman elämästä:

- Paino eilen mitattuna 7,7kg
- Rinnanympärystä emme ole mitanneet, koska emme ole ottaneet asiaksi opetella..
- Karva nypittiin toisen kerran keväällä, mutta tytöstä lähtee taas karvaa!
- Viime nypintäkerralla tapahtui pieni äksidentti. Häntää nyppiessä emäntä vaipui niin ajatuksiinsa, että nyppi tervettäkin karvaa kolikon kokoisen alueen pois! Alma nukkui tyytyväisenä sylissä eikä piitannut mitään. Karva kasvoi onneksi parin kuukauden aikana takaisin.
- Alma on erittäin kiinnostunut vedestä. Viime vuotiset pelastusliivit ovat jääneet naurettavan kokoisiksi joten uusien osto on edessä. Tälle kesää on käyty jo moneen otteeseen uimassa.
- Emäntä on tutkinut vesiriistaharrastuksen mahdollisuutta, mutta ilmeisesti täällä päin sen toiminta on vähän jäissä. Pitäisi jaksaa tutkia muiden rotujärjestöjen tarjontaa.
- Punkkikarkoitteeksi olemme laittaneet Exspotin paikallisvaleliuoksen. Elo-syyskuuksi laitamme vielä toisen kapselin.
- Alma kokeili kevättalvella tokon alkeita. Lopetimme kuitenkin heti alkuunsa. Ryhmä ja ryhmän vetäjä saadaan siinä seurassa aivan arvalla ja harmiksemme meille tuli vetäjäksi isojen koirien ihminen. Seuraamisharjoitus tuli toteuttaa nakkia ilmassa pitäen ja koiran täten sitä syöden ja seuraten.. Arvaa onnistuiko meiltä? Kysellessämme neuvoja meidän tapaukseen ei ohjaajalla ollut oikein antaa mitään vastausta. Olisi mukava mennä uudestaan, mutta kun ei ole mitään takuita millainen ohjaaja sieltä tällä kertaa tulee vai tuleeko peräti sama.
- Emäntä hiniöisi jotakin aktiivista harrastusta Alman kanssa käytäväksi. Katsoo nyt voisiko se olla peräti metsästys!
- Alma on saanut serkkulikakseen lk mäyräkoira Donnan! Donna tulee varmasti jatkossa seikkailemaan täällä blogissa Millan sekä Eddien lisäksi.


Loppuun vielä tämän päiväinen video Almasta ja piippipallosta.. Siitä ainoasta pentuajoista lähtien olleesta lelusta, joka on vielä hengissä! Vinkuva pallo on erikoisherkkua ja se kaivetaan esiin harvoin. Se myös kerätään aina aika nopeasti pois. Tämän takia se on seuraavallakin kerralla yhtä ihana ja edelleen ehjä. ;)

6 kommenttia:

 1. Uinti on oivallista liikuntaa, siitä on Nellikin kiinnostunut.

  Ihanaa kun on hoitopaikkoja, vielä ei meidän ole tarvinnut sellaista etsiä, toivottavasti niitä ilmaantuu kun tarve tulee.

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea kuulumisianne pitkästä aikaa!:)

  VastaaPoista
 3. Nelli, mäyräkoirat osaavat aina yllättää. En ajatellut ennen omaa pötkelöä että saatan harkita vesiriistaharrastusta sen kanssa. :D

  Mirkku, nyt mekin päästään taas lukemaan teidän juttujanne! :)

  VastaaPoista
 4. Sul on ollu riamullinen ja herkullinen loma. Mä en tiä tosta tokosta mitään, mut mä akiliitelen ja tottistelen (tai sitten en). Vinkulelut on kyl parhautta!

  Mulla on uus blogi! Tuu kurkkaan.

  VastaaPoista
 5. Heips, tervetuloa takaisin. Mukava loma sulla on ollut, kaikkee kivaa oot tehny. Ja mukavasti vinkuu pallo. Mä en paljon palloista piittaa, mut vinkuleluja on kiva vingutta just tolleen kun sääkin.
  T: Elli

  PS. Mullakin on uus blogi ja äipäl kans.

  VastaaPoista
 6. Myrsky, mekin haluttaisiin akiliitelemään! Pitäisi vaan itse alkaa harjoittelemaan. Kursseille on hirmu jonot.

  Elli, pitää päivittää kaikki ex-vuodatukselaiset tuonne sivupalkkiin! :)

  VastaaPoista