keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Ensilumilla

Viime viikolla satoi vähän lunta ja tällä viikolla tuli vähän enemmän. Nyt kaikki on taas sulanut pois ja emäntä saa siirtää polkupyörän nastarenkaiden hankkimisen jonnekin edemmäs. Alma oli aivan liekeissä paksusta valkoisesta kerroksesta maan päällä ja erityisesti hajuista. Ilmeisesti lumen päältä kaikki mielenkiintoiset jäljet haisevat paremmin kirsuun kuin märästä maasta. Tai sitten siinä on vain uutuuden viehätystä. Kuitenkin lenkeillä narun toisessa päässä ei tepsuttanut kiltti mäyräkoira vaan joka paikkaan singahteleva haisutuhiseva pötkö. Kylmiä päiviä silmällä pitäen Almalle on myös hommattu talvitakki. Tässä kuvamateriaalia iloisesta punatakista.

Seisotuskuva, jonka ottamisesta Alma ei ollut niin kiinnostunut.
Ai onks sulla heittää mulle jotakin?
Rakkaustuhisija.
Lumipaakku?! Saan sen!
Tämän päiväinen todellisuus lumen ja valoisuuden kadottua. Paluu huomiokamppeisiin.

5 kommenttia:

 1. Lunta! Oon vähän kateellinen. Täällä Turussa sitä ei ole satanut vielä hiutalettakaan. Mulla on kans tollanen takki, sininen. Ja heijastinpukukin oli samanlainen, mutta siitä kului tarrat puhki, tiedättekö saako noita vielä jostain? On meinaan hyvä heijastusasuste, parempi ku nykyinen Hurtta-liivini!:)

  VastaaPoista
 2. Tuo on ostettu tänä syksynä paikallisesta eläinkaupasta joka ei ole ketju. :) Tosin en tiedä oliko sulla juuri tuo, koska Alman malli on M-kokoisen koiralle ja vain kiedottu kahteen kertaan mäyrämakkaran ympäri. ;)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on Alma-neiti saanut upean talvitakin. Kelpaa siinä sitten pakkaskeleillä ulkoilla. Täällä ei ole vielä lunta tullut kuin joskus parisen viikkoa sitten ihan pieni hinu joka suli samana päivänä pois. Elli oli silloin ihan innoissaan ja lähti pidemmälle lenkille kuin muuten olisi tullut. Kyllä se lumi vähän valoisuutta toisi, mutta ei sitä tarvita sellaisia määriä kuin viime talvena!

  VastaaPoista
 4. Hieno on takki! Meillä Joensuussa on tullut kolmisen kertaa lumet, kahdesti sulaneetkin. Huomioliivi olisi varmasti lumettomina syysiltoina hyvä, meidän Sintti inhoaa kuitenkin vaatteita, ja yritetään niitä myös välttää niin kauan kuin mahdollista. Pari ketaa on ollut villapaita päällä jo.

  VastaaPoista
 5. Ellieli, viime talvena oli kyllä liikaa lunta. :)

  Lotta ja Sintti, kiitos kommentista! Me olemme laittaneet takkia päälle kun lämpötila on laskenut uusille lukemille. Sitten kun taas siihen on totuttu niin vaatetta ei ole tarvittu. Ei tarvitse olla sitten sormi suussa kun tulee ne ihan kunnon pakkaset.

  VastaaPoista