keskiviikko 24. elokuuta 2011

Ylämaitokulmurit

Hei, me olemme palanneet kesätauolta! Tänään Almalla (5½kk) oli vähemmän mukava päivä. Heti aamusta alkoi kauhea täpinä ja sen pieni koira ainakin ymmärsi, että jonnekin ollaan lähdössä. Alma suunnisti häntä heiluen itse omaan kuljetuskoppaansa sillä aikaa, kun isäntäväki riensi ympäri kämppää. ("Missä on Alman rokotuskortti!") Automatka oli lyhyt ja päätyi eläinlääkärin pihaan. Voihan rähmä. Huviretkeä ei ollutkaan tiedossa vaan meille oli varattu aika ylämaitokulmahampaiden poistoon.


Perustutkimusten jälkeen Alma rauhoitettiin ja omistajat saivat jäädä seuraksi aineen alkaessa kunnolla vaikuttaa. Neidin paino on tällä hetkellä 4,8kg.


Toimenpiteen ajaksi omistajat ohjattiin odotushuoneeseen. Kokonaisuutena kertaan meni aikaa alle puoli tuntia ja kuluja tuli noin 70€. Hoitotiloissa meitä oli vastassa pökkyräinen koiraneiti. Kuljetuskopasta kurkistaa Ankka. ;)

5 kommenttia:

 1. Voi pientä lasta :) Lääkeunessa nukkuvat eläimet ovat mielestäni aina niin liikuttavia kun ne ovat jotenkin niin totaalisen avuttomia, täysin riippuvaisia hoitajistaan. Pienet ressukat. Edgaria ei ole vielä koskaan tarvinnut rauhoittaa, mutta se on varmasti sitten jonain päivänä jännittävä kokemus meille kaikille. Heräilyvaihe on myös aina hupaisa kun vauhtia olisi, mutta reaktiot ei ihan ole samassa tahdissa.

  VastaaPoista
 2. Mä odotin kanssa ilmaista söpöilyshowta, mutta Alma oli aika normaali. Nukkui vaan paljon. Ehkäpä se veti lääkepöllynkin läpi mäyräkoiramäisellä jääräpäisyydellä. :D

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit täälläkin kulmuriongelmia. Niitä tuntuu nyt monella mäykyllä olevan, blogeista päätellen. Alma on niin söpiksen näköinen, maatessaan tuossa autuaan tietämättömänä tästä maailmasta.
  Otettiinkos muuten molemmat yläkulmurit pois? Ekassa kuvassa tosiaan näyttäisi siltä, että samasta ikenestä on poksahtanut uusi hammas vanhan viereen kasvamaan.

  VastaaPoista
 4. Voi pikku Alma <3 Juuri muutama viikko sitten mekin tehtiin samanlainen reissu eläinlääkäriin :P Doris oli vähemmän innoissaan, mutta eipähän enää kulmuri häirinnyt :))
  Peeäs. Teitä on ollut isoiso ikävä :)

  VastaaPoista
 5. Ellieli, molemmat yläkulmurit otettiin pois. :) Kaikki muut hampaat olivat vaihtuneet, mutta jäljellä olivat nuo + pari poskihammasta. Pitääpä taas kurkistaa neidin suuhun, että mikä siellä nyt on tilanne. Almalla ei onneksi tarvinnut leikata. Molemmat kiusankappaleet oli saatu vetämällä ulos. Sain ne kotiinviemisiksi ja olen yrittänyt miettiä mihin ne keksisi sijoittaa. :D

  Eve, kiitos <3

  VastaaPoista