lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kesäkiireitä

Huomaa, että kesä on tullut. Blogi- ja nettimaailma ovat jääneet täältä hiljaiselolle, kun arki painetaan töissä ja viikonloput erinäisissä riennoissa. Alman päiväkirjaan olisi ollut paljon kerrottavaa, mutta koneella ei yksinkertaisesti ehdi istua. Onneksi blogit ja blogituttavat pysyvät täällä! :)

Faktoja Alman (4kk2pv) maailmasta:

* Eläinlääkärissä on saatu nelosrokote tehosteineen sekä rabies.
* Paino on 3,5kg.
* Yksinolo sujuu hyvin. Pisimmillään Alma on ollut yksin 9h:n työpäivän verran.
* Järsittyjä asioita: eteisen puutuoli, Perhokalastaja-lehden takakansi.
* Tuhottuja asioita: Playstatioinin bluetooth-korvakuuloke, alá 60€.


* Sisäsiisteyden kanssa vieläkin harjoitellaan mikä välistä kiristää omistajien pinnaa.
* Omistajia ei purra, mutta kyläillessä pitää aina testata mitä uusi naama sanoo. Useita kertoja.
* Juhannuksena Alma oli ekaa kertaa pitkän ajan hoidossa mummalassa. Hyvin meni vaikka kahden edellä mainitun asian kanssa oli ongelmia. Nukkumaan rauhoittuminen oli ollut vaikeaa ja Eddie-idolia oli pitänyt seurata öisinkin.
* Koirakavereita Eddietä ja Millaa on nähty säännöllisesti. Eddie antaa tehdä mitä vaan, mutta Milla onneksi näyttää käytöstapoja. Pihalla hihnassa ollaan nähty läheltä isokokoinen mopsi sekä tiibetinterrieri. Moikkaamaan ei kuitenkaan ole vielä ruvettu.
* Hihnassa kävelyä ollaan harjoiteltu kodin lähellä. Muuten menee hyvin, mutta Alman pitäisi tavata myös ihmisiä jotka eivät kiinnitä häneen mitään huomiota... Onhan se toisaalta ihanaa, että Almaa kehutaan ja vieraat ihmiset sosiaalistavat Almaa, mutta liika on liikaa. Miten voi sanoa nätisti parin metrin päästä tuntemattomalle ihmiselle että älä tule lähemmäs!! Älä katso koiraa silmiin!! Älä kiinnitä siihen mitään huomiota!! Älä lähde tulemaan kohti kädet ojossa ja lässyttäen!! Tähän mennessä omistajan tiukka maahan/koiraan tuijotus ja hartioiden korviinveto eteenpäin kulkien on toiminut joten kuten.


* Almasta ei tullut sylihirmua vaikka moni siitä pelotteli. ;) Minusta se että alussa Alma oli todella paljon meidän lähellä loi pohjaa luottamukselle ja johtajuudelle.
* Alma nukkui aluksi meidän sängyssä. Nykyisin Alma nukkuu omalla pedillään sängyn vieressä.
* Veteen ollaan tutustuttu järven rannalla. Alma seisoi etutassut vedessä, mutta ei oikein näyttänyt huomaavan koko asiaa. Enemmän kiinnostivat katiskasta poimitut pikkukalat joista pari heitettiin Almalle nurtsille. Hetken ihmettelyn jälkeen Alma söi kaikki... Milla ei syönyt omaansa mutta vartioi sitä mustasukkaisesti.
* Pelastusliivit on ostettu, mutta ne ovat olleet vielä aivan liian suuret. Tämän vuoksi veneilemiseen ei olla päästy tutustumaan. Suurta hilpeyttä aiheuttaa joka kerta kun Alma aluksi kellahtelee kumoon suorilta jaloilta niiden päälle pukemisen jälkeen. Ainakin on toppausta mikä ottaa vastaan!
* Neiti metsästää itse ruokaansa. Sateen jälkeen Alma imeskelee takapihalla kastematoja suuhunsa!
* Takapihalla asuva siili ollaan nähty lähietäisyydeltä. Onneksi Almaa ennemminkin pelotti kuin kiinnosti. Vielä ainakin näin päin.


* Syömisen kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa. Kaikki menee ja vielä enemmänkin jos vaan annettais.
* Alman väliaikahupi ovat porkkanat. Näitä annettiin maltillisesti yhdessä välissä jos pureminen meni aivan mahdottomaksi ja nykyisin jos Alma joutuu olemaan koko emännän työpäivän yksin.
* Alman leluarsenaali on pysynyt kurissa! Yhtään tuhottua lelua ei ole vielä tähän mennessä tullut.
* Kynsien leikkuu sujuu alkuvaikeuksien jälkeen hyvin. Aseina huutavaa draamakuningatarta vastaan meillä oli kaksi ihmistä ja herkkupurkki. Kynsi - ylitsevuotavat kehut ja napu suuhun - uusi kynsi - jälleen hurjat kehut ja napua vaan suuhun.
* Isovanhemmat on kiedottu tehokkaasti pienen tassun ympärille. ;)
* Alman ensimmäinen mätsäri on tulossa ensi viikolla! Siitä seuraa seuraava päivitys.


6 kommenttia:

 1. hienostihan teillä on yhteiselämä alkanut. nellillä tuli juuri 8 kk täyteen ja kyllä sisään vielä tarpeet tehdään silloin tällöin. esim. tänä aamuna. kun nousin seitsemältä viemään koiraa ulos (tuntia normaalia myöhemmin) niin tyttönen oli käynyt parvekkeella... no onhan se "ulkona" :)

  VastaaPoista
 2. Heips! Kiva kuulla ts. lukea Alman kuulumisia. Harmi sitä pleikkarikuuloketta, oli aika arvokas. Työssäkäyvän on varmasti hankala kouluttaa koiraa sisäsiistiksi. Meillä haittaa teki aikoinaan kylmä talvi, kun pientä pentua ei raaskinnut hirmupakkasiin aina ulos viedä.
  Pienenä Ellikin söi hyvin, mutta n. puolen vuoden iän jälkeen, ruoka ei enää maistu niin hyvin. Joskus menee kyllä ihan hyvin, toisinaan ei syö houkuttelemallakaan. Parina päivänä nyt vaan näykkinyt hieman ruokaa, eikä ole edes makupaloja liiemmin saanut. Liekö helle syynä?
  Ihana kuva toi missä Alma uinuu selällään jalkojen välissä ja viimeisessä kuvassa; komia luu, kyllä sitä kelpaa järsiä.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Onko Alma kenties kääpi/kaniinimäyris? mietin tuosta painosta vaan, kun meidän Fanni on nyt 4kk ja 23 päivää ja painoa on 6,9 kiloa! :D

  VastaaPoista
 4. Moikka! On kyllä niin ihana lukea pentujuttuja, varsinkin rakkaista mäyriksistä ;) Mietiskelin samaa kun Nelli ja Fanni tuossa ylempänä, että onko Alma käppänä, kun tuossa juuri tarkastin Pipsan terveyskortista, niin Pipsakin on ollut 4kk ikäisenä jo 5,5kg painoinen.. Pipsa on nyt aikuisena painoltaa 8,0kg, eli nykymittapuussa pienehkö normimäyris. Mukavaa heinäkuun jatkoa! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis Nelli, kasvattaja kans kertoi että mäyräkoirat ovat hitaasti oppiva rotu sisäsiisteyden kannalta eikä tosiaan alle vuoden vanhanakaan mahdollisesti tulevat vahingot ole outoja. Silti olisi niin ihanaa että voisi haaveilla matoista lattioilla ennen syksyn tuloa. :D

  Ellieli, onneksi kuuloke ei ollut ehdottoman tärkeä. Heti ei tarvitse rynnätä ostamaan uutta. Mielenkiintoista kuulla että mäyräkoiraneiti nirsoilee! Nyt ainakin tuntuu että Almalla ei tule koskaan olemaan ongelmia ruuan alas menemisen kanssa! :D

  Nelli ja Fanni sekä idatoi, Alma on normi karkkarimäykky. Täällä meni aivan pasmat sekaisin ja otin heti yhteyttä kasvattajaan että ollaanko me ruokittu tyttöä aivan väärin! :D Ei olla. Eläinlääkäri kokeili viime kerralla Alman kylkien päältä ja kehui neitiä terveen ja sutjakkaan painoiseksi. Ruoka menee hyvällä ruokahalulla alas. Alman äiti on 8kg, joten ihannekokoista Almastakin voi odottaa. Almis vaan kasvaa ilmeisesti omaa tahtiaan. :) Mutta varmuuden vuoksi nostimme hiukan ruoka-annosta. Kaikesta huolimatta aion silti tarkkailla painon kehitystä tarkemmin.

  VastaaPoista
 6. Ei ollut tarkoitus aiheuttaa mitään paniikkia tuo koon suhteen, pennut kasvavat ihan omaa tahtiaan :) Itsekin kyllä huolestuin Pipsan koosta, kun nähtiin ekaa kertaa Pipsan sisko(ikää tuolloin 6kk). Pipsa oli suurinpiirtein puolet isompi kun Viivi. No, Viivi sitten jäikin lähes kääpiökokoiseksi. Mutta voit kuvitella miten tyrmistyin, kun näin koirien kokoeron :D Onneksi meille kuitenkin kasvoi normaalikokoinen mäyris, ei mikään jättiläinen :D

  VastaaPoista