maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kesän lapsi mä oon

No niin! Vihdoinkin pääsee päivittämään. Alma osallistuu tämän päivityksen kirjoittamiseen sylissäni nukkuen. Meidän tyttö on kasvanut hurjaa vauhtia. Viime viikolla aivan havahduin katselemaan koiraa ulkopuolisen silmin. Alma on venynyt pituutta niin kuonosta hännänpäähän kuin maasta taivasta kohden. Vielä sen tunnistaa samaksi pennuksi, mutta siroutta ja tyttömäisyyttä on tullut lisää. Kuukauden päästä katson taas kuvia ja ajattelen että oli se tuolloinkin vielä pennunpyöreä. :) Hui ja aivan liian pian katson kuvia, kun Alma on jo aikuinen ja muistelen haikeana tätä aikaa! Viime päivät ovat menneet pihalla ja koiranpennulla on joka päivä hirveästi tekemistä ja ihmeteltävää. Iltaisin meiltä löytyy väsynyt mutta onnellinen koira.


Alma on tutustunut pariin otteeseen puolivuotiaaseen kummityttöömme. Vauvaa saa nuuskia, mutta silloin saa valtavasti kehuja kun kiinnittää huomion muualle tai jatkaa omatoimisesti matkaa. Alma ei vielä ole päässyt perille mikä tuo pieni ääntelevä ja kiinnostavasti raajoja heilutteleva mötkäle on. Toisaalta se on ihminen, mutta toisaalta saalis tai lelu. Aina välillä Alman itsehillintä pettää ja se yrittää tavoittaa hampaillaan kummilastamme. Tähän on puututtu erittäin tiukasti. Myös vauvan ruokahetket ovat olleet liikaa pienelle koiralle. Alman mielestä lattiatasolle tapahtuva tarjoilu on mitä mahtavin idea. Kumma kyllä hän ei saa mitään vaan kaikki ruoka menee sitterissä istuvalle mötkäleelle. Pientä koiraa turhauttaa kun kaikki kiva kielletään. Sitteri olisi oivallinen paikka mammimiseen, rätit kivoja riepoteltavaksi ja ne lelut! Miten niin purulelut eivät ole tarkoitettu Alman pureskeltaviksi?? Onneksi vauvasta löytyi myös takaa mielenkiintoinen puoli..

Nuuh, mikä haju!
Kummitäti, auta!

Onneksi mummalasta löytyy Edin kaikki lelut joita saa luvan kanssa riepottaa!

6 kommenttia:

 1. Hyvä, että Alma tutustuu pieniin kaksijalkaisiin pienestä pitäen. Olli ei ole saanut ikinä mahdollisuutta tutustua pieniin lapsiin eikä oikein osaa suhtautua lyhyisiin kaksijalkaisiin olentoihin. Esimerkiksi yo-juhlissa pari vuotta sitten pidimme varmuuden vuoksi Ollin kaukana pienistä lapsista. En usko, että Olli mitään tekisi, mutta lapsista ei koskaan tiedä...

  VastaaPoista
 2. Ne on nuo vaipat jotka kyllä kiinnittävät mäyräkoiran huomion! :D Meillä sama juttu kun kummipoika tulee kylästelemään...Alfie on nenä kiinni toisen vaipassa heti, tunkeileva isäntä :D

  VastaaPoista
 3. No voi mitä söpöläisiä. Kärsivällisyyttä ja toistoja varmaan tarvitaan hauvan tutustuttamisessa vauvaan. Meilläkään ei ole kauheasti tuota pikkuväkeä käynyt, ja silloin kun käy niin Elliä saa koko ajan komentaa hyppimisestä.

  Näen Almassa Ellin silloin kun se oli pieni. Nyt on tytsi 8 kk:n ikäinen eikä se pentuaika enää palaa. Ja tuntuu että se juuri vasta oli tuollainen kuin Alma nyt. Elli muuten oli myös usein pienenä sylissäni uinumassa päivittäessäni blogia.
  Melko terävät naskalit Almalla näyttää olevan suussa, kun ne vaihtuu tuntuu että hampaita on suun täydeltä. Itse sain 9 hammasta talteen Elliltä!

  VastaaPoista
 4. Teillä kasvaa noita samoja kukkia kuin meilläkin, Alma näyttää oikein viehkeältä kesäneidolta tuolla voikukkapellossa!

  Hauska tuo vaippajuttu, kun tyttäremme syntyi silloinen mäyriksemme varasti aina kakkavaippakääröt roskiksesta ja kuljetti ne salaa keittiöön, tutkiakseen tarkemmin niiden sisällön. Silloin se ei tuntunut hauskalta, kun omat kädet oli kiinni vaipanvaihdossa ja syrjäsilmällä näit että taas vaippaa viedään.

  Terapeutin kans vähän samanlaista kuin muillakin, pittää vähän katsoa sen perään jos on pikkulapsia kylässä.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Voii, pikku Alma on niin kovin suloinen :) Käyn aina kuolaamassa täällä kuvia ym. ja haaveilen samalla mäykkiperheenlisäyksestä - osittain mieheltä salaa :P

  VastaaPoista
 6. Olli, Meillä on suuri onni, että kummityttö on vielä noin pieni. Saa alusta alkaen näyttää Almalle miten pienten kanssa käyttäydytään. Kuitenkin jossain vaiheessa niitä lapsia alkaa enemmänkin pyörimään kuvioissa. Kuitenkin molemmin puolin pitää antaa ohjeistusta. Lapsetkin tulee kasvattaa toimimaan oikein koirien kanssa!

  Maria, Tervetuloa meille ja sitten vaippatarkastus! :D

  Ellieli, Lähtikö Elliltä itsekseen kaikki hampaat vai tarvittiinko eläinlääkärin apua? Se vähän jännittää Alman hampaiden kasvussa..

  Sohvi, Alma kiittää! Minulla oli tiukka visio, että haluan ikuistaa Alman voikukkien keskellä. Kuitenkin kun kyseessä oli koiran kuvaaminen niin liian suuria odotuksia ei kannattanut elätellä. :D Kuitenkin tällä kertaa kaikki meni nappiin ja Almis oli itsekseen tutkimusmatkalla voikukkapellossa kun sain kuvan. Jos olisin rehannut sen sinne varta vasten niin ilmeetkin olisi olleet sen mukaiset!

  Eve, Mäyräkoirakuume on niin salakavala.. Olen jo saanut sovittua toisen osapuolen kanssa että toinen koira tulee jossain vaiheessa, mutta muuten asiasta ei keskustella sen enempää. :D

  VastaaPoista