torstai 5. toukokuuta 2011

Huomenna!

Huomenna Alma haetaan kotiin. Tänään kävimme eläinkaupassa hakemassa tarvikkeita. Itse suosin paikkakunnan pienintä eläinkauppaa, joka ei ole ketju.


Mukaan tarttui tukevat ruokakipot jotka saa pestä tiskikoneessa, kynsisakset, Puppy Kong, vetolelu ja pallo. Tuntui hassulta ostaa noin pieniä tavaroita. Noutajasekoitus Ediä varten ollaan aina katseltu kaupassa ne isoimmat lelut. Ediä on kyllä hemmoteltu leluilla vähän liikaa. Pitää yrittää opetella itsehillintää Alman kanssa.. Täältä löytyy mainosvideo tuosta vinkuvasta Kongista.

Pedin kanssa meillä oli vähän ongelmaa. Alunperin olin haaveillut ottavani lapsuudenkodistani vanhan pärekopan, johon sitten möyheä viltti pohjalle. Kuitenkin luettuani pentujen ja mäyräkoirien innosta nykertää kaikkea mikä vaan tuntuu hyvältä hampaissa, päätin luopua ideasta. Ehkä tuo sisustuksellisesti kaunis nukkumakori tulee meille myöhemmin.. Tai sitten ei. Sovimme, että teemme pennun ensimmäiseksi nukkumapaikaksi pahvilaatikosta turvallisen pesän. Mutta! Kun siivosin sain ahaa-elämyksen.


Makkarin nurkassa oli seissyt jo jonkin aikaa käytöstä poistettu kankainen pyykkikori. Olin käyttänyt sitä ylimääräisten tyynyjen säilytykseen.


Stadaa! Leikkaisin vain kantokahvat pois ja koiran oma paikka oli valmis. Pohjalle laitoimme sanomalehteä ja päälle viltin. Tästä halpa vinkki toisille koiranomistajille. Noita kankaisia pyykkikoreja myydään monilla eri kuoseilla varustettuna hyvin monissa tavarataloissa. Hintaa on alle vitosen.


Kuva koiran näkökulmasta. Pedin paikaksi valikoitui makkari. Uskon että Almalle kelpaa!

8 kommenttia:

 1. Mahtava idea tuo pyykkikori :) Alma pitää varmasti.

  Itse sillon kun Milo tuli, otin vanhan "perintökorin" käyttöön joka isovanhempieni mäykyltä oli jäänyt. Harmikseni tuo vilperi sen pureskeli hajalle ja jouduin luopumaan siitä. Nyt harmittaa kun se olis ollut täydellinen tuolle rauhottuneelle pötkölle. Niistä vielä saa niin mageen näkösiä vaan kangaskuosia, tyynyjä yms peittoja vaihtamalla :)

  VastaaPoista
 2. Söpö mäyriäisvauva. Hieno idea tuo pyykkikorista sänky kierrätys.Ihania hetkiä Alman kanssa. Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 3. Kylläpä luolakoira tykkää tuosta nukkumispaikasta tai sitten se kiipeää teidän sänkyynne...

  Terveisin nimimerkki "15 vuotta mäyräkoira jakoi sänkynsä kanssani"...

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno keksintö tuo pesä! Jos meillä ei olisi jo kevythäkkiä niin kävisin kyllä saman tien ostamassa pyykkikorin! :)
  Täällä suunnalla on muuten ollut sama vika tuon leluilla hemmotelemisen suhteen. Kaupoissa on niin hauskoja leluja, että olen rahdannut niitä koiralle mielin määrin. Aika epäkiitollista touhua, koska Pinja tuhoaa ne kuitenkin saman tien. Onneksi alkuhuumasta on päästy ja järki on palannut päähän :D

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun hylkäsit sen pärekopan :) Itse yritin joskus rottinkikoria pitää nukkumapaikkana, mutta hyvin äkkiä tajusin, että se oli virhe...
  Laita pian kuvia söpöläisestä, joka on vissiin jo kotiutunut teille.
  Pyykkikoria pitääkin lähteä metsästämään jostakin, näyttää mukavalta teltalta ja mäyris kyllä tykkää luolista :)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä idea tuo pyykkikori! :) Tuohan on mainio kevyttelta tosiaan, toimisi hyvin varjopaikkana kesällä ulkonakin, mikäli nakki ei saisi päähänsä ruveta viskelemään sitä pitkin pihaa (hieman veikkaan, että meillä kävisi niin ;), täytyy varmasti kokeilla :)

  VastaaPoista
 7. Veera, voi Miloa! :D

  Marja-Leena, kiitoksia paljon!

  Nettimartta, tehtyämme asiasta taustatutkimusta totesimme että on varmaan parempi heti alussa hyväksyä tämä mäyräkoiran omistajien tosiasia ja ottaa koira sänkyyn. ;) "Koppa" toimii leikki- ja päiväunipaikkana.

  Sunan, olin katsellut kevythäkkejä, mutta hinta kirpaisi. Sitten onneksi vähän vahingossa hoksasin miten saan kierrättämällä samanlaisen ratkaisun!

  Mai, onneksi on nämä blogit. Täältä netistä löytyi paljon arvokasta informaatiota etukäteen. Muuten olisi meilläkin yksi tuhottu kori. ;)

  Maria, Alma on nyt viikon aikana pari kertaa kokeillut hampaitansa kopin sisäpuolen saumoihin, mutta muuten koppi on saanut olla rauhassa. :D

  VastaaPoista
 8. Pitääkin pistää tämä pyykkikori-idea korvan taakse.. Meidän mäyrä-beagle voisi tykätä :)

  http://tiudenblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista