tiistai 3. toukokuuta 2011

Ensitapaaminen ja pentukuvia

Päivitys ensitapaamisesta pääsi venymään, koska koneenkäyttäjällä tökki enkä saanut lisättyä kuvia tänne blogiin. Tätä oli tietysti vaikea niellä ja avun kysyminen kesti tähän asti. Mies löysi sitten heti asiaan ratkaisun..

Meillä oli siis huhtikuussa viikonloppureissu, jonka yhteydessä ajelimme kasvattajalle katsomaan tulevaa pentua. Itseäni jännitti aivan valtavasti, koska en ole ikinä ollut vastaavassa tilanteessa. Miehellä oli kokemusta, mutta vuosien takaa. Minua jotenkin hämäsi ajatus siitä, että menemme vieraitten ihmisten kotiin lauantaina myöhään illalla ja haluaisimme vielä viettää siellä aikaa. Onneksi pelkoni olivat turhia ja kasvattaja todella mukava. Paikalla oli toinenkin pennunostajapoppoo, lapsiperhe vielä kauempaa kuin me!

Ensikohtaamisemme Alman kanssa oli.. uninen. :D


Hän oli aivan unella leikittyään ja syötyään. Kun sain kasvattajan valitseman pötkylän syliini, en tiennyt kuinka päin olisi pitänyt olla. Alma ei välittänyt mitään vaikka heiputin tassuja, rapsutin mahaa ja silittelin etusormella. Häntä kiinnosti nukkuminen.


Jotkut Alman sisaruksista tepsuttivat lattialla ja yksi ainakin kävi tutustumassa varpaisiin. Mutta meidän tyllerö näytti mitä mäyräkoirat osaavat erityisen hyvin.


Kahvittelimme ja juttelimme rauhassa kasvattajan olohuoneessa minun rapsuttaessa jalalla melkein koko ajan yhtä talon kolmesta aikuisesta nartusta. Tämän jälkeen menimme uudestaan katsomaan pentuja ja siellä oltiinkin saatu levättyä.


Kuvia tallentui kameralle aivan valtavasti. Kuitenkin kaikki vastaavassa tilanteessa olleet tietävät, että suurin osa näistä ikuistuksista on suttua, puolikkaita koiria sekä lattiaa. Yritin tehdä neljään asiaa yhtä aikaa. Kuvasin, keskustelin kasvattajan kanssa, hössötin Almaa ja hössötin muitakin pentuja. Onneksi onnistuneitakin otoksia tuli. Meille on tulossa kaunis, rohkea tyttö! Alma oli pieni tarmopesä, joka hurmasi meidät heti. Osoituksen luonteestaan hän näytti vierailun loppupuolella. Kaikki koirat, kolme aikuista ja seitsemän pentua päästettiin yhtä aikaa pihalle. Sisälle tultaessa oli edessä ynnäily, että kaikki ovat tallella. Yksi pentu puuttui ja kuka se olikaan kaikessa rauhassa pihalla yksistään tutkimassa puutarhakalusteiden alla kuin meidän tyttö. :D

Loppuun vielä kasvattajan vanhempi kuva kauniista emästä koko pentueen kanssa. Itse en saanut ikuistettua emää kovin imartelevasti.

 
(c) Leena Vatanen, Choiran kennel

8 kommenttia:

 1. voi ei, voi ei! Maailman söpöimpiä! <3 :) Peeäs. Lisäsin teidät tonne luettavien listalle ;)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa lukemaan ;) Voi että mikä ihana pikkuinen teille on tulossa! Kasvattajan tapaaminen on aina jännittävää, mutta onneks teillä kävi hyvä tuuri kasvattajan kanssa. Onneksi myös itselläni on käynyt :D Tai onhan sitä tullu tavattua yksi aika ynseä, jonka kanssa ei oikein synkannut ja niin sitten se ihana pieni pentu jäi hänelle..

  Ihanaa kun pennut ovat päässeet jo ulos! Ja mikäs sen ihanampaa, kuin rohkea pentu!

  VastaaPoista
 3. Ihana söpöläinen teille tulossa :)

  Tulen ehdottomasti seuraamaan tätä teidän tulevan neidin kasvua yms :)

  VastaaPoista
 4. Voi suloista! Onnittelut tulevasta pienokaisesta ja astumisesta mäykyn maailmoihin!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kaikista kommenteista! Näistä tulee niin hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 6. Oijoi! Pentuja! Tunnen pentumaisen tuoksun melkein nenässäni.. :)

  VastaaPoista
 7. Hei, ja kiitos kommentista blogissani.
  Voi, että kyllä on ihania pentuja, tulee vallan mieleen Ellin lapsuus kun rampattiin kasvattajalla katsomassa sitä. Iiihanan suloisia, lutu-mutusia. ONNEA paljon.

  VastaaPoista
 8. Marika, pennun tuoksu on niin paras.

  Ellieli, olet onnekas kun olet saanut seurata Ellin kasvua alusta asti. :) Meillä tuo välimatka esti kasvattajan luona ravaamisen.

  VastaaPoista